Zijden bloemen zijn duurzaam

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. Genieten van zijden bloemen is een duurzame oplossing om de impact op het klimaat te verkleinen ten opzichte van verse bloemen.

Iedereen houdt van bloemen, ze zijn mooi, kleurrijk, aangenaam om te krijgen en bovenal; ze ruiken heerlijk! Verse bloemen komen vaak van ver, per vliegtuig en gekoeld transport of hebben in Nederland in een kas gestaan. In deze verwarmde kassen gebruikt men vaak veel water, compost en bestrijdingsmiddelen, want de bloemen moeten groeien. Uiteindelijk wanneer de verse bloemen arriveren bij de bloemisten, worden deze bloemen in plastic verpakt en na hooguit twee weken belanden deze bloemen in de vuilnisbak. Dit allemaal komt niet ten goede aan het milieu.

Het produceren van zijden bloemen belast het milieu ook. Maar, de impact op het milieu van een zijden bloem in verhouding met een verse bloem is vele malen kleiner. Helemaal wanneer men heel voorzichtig met de zijden versie omgaat. In dit geval kan men er grenzeloos van genieten.

In onze webshop proberen wij zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze bloemen. De zijden bloemen die wij gebruiken in het abonnement gaan van huurder naar huurder en worden op deze manier onophoudelijk hergebruikt. Dit draagt bij aan een sharing economy. Uiteraard besteden wij bij elke wissel veel aandacht aan de bloemen en finetunen wij elke bos bij hergebruik. Als het ware krijgen ze een onderhoudsbeurt. Huren is het nieuwe hebben.

Duurzaamheid